Hamur
için;
2 su bardağı ılık süt
1 su
bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1
yemek kaşığı toz şeker
1
paket instant maya
Aldığı
kadar un
Kıymalı
İç Harç için;
300
gram yağlı kıyma
2
yemek kaşığı domates rendesi
2
adet sivri biber
1
adet orta boy kuru soğan
2
yemek kaşığı riviera zeytinyağı
15-20
dal ince doğranmış maydanoz
Deniz
tuzu, değirmen karabiber
Peynirli
İç Harç için;
250
gram beyaz peynir
15-20
dal ince doğranmış maydanoz
Deniz
tuzu (Peynirinizin tuzluluk oranına göre kontrol ederek
ekleyin).
Pidelerin
Üzeri için;
2
adet yumurtanın sarısı (kenarlarına sürülecek)
Çeri
domates (Üzerlerine koymak için)
Hazirlanisi
Pide yapmaya önce iç harçlarımızı hazırlamakla
başlayalım.
Kıymalı harç için tavaya zeytinyağını koyup ısıtın
ve yemeklik doğradığınız soğanı ve doğranmış yeşil biberleri ekleyip yumuşayana
kadar kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam
edin.
Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ekleyin ve
karıştırın.
Ocağın altını kapatıp doğradığınız maydanozları
ilave edin ve ılınması için kenara alın.
Peynirli harç için, ayrı bir kaba rendelediğiniz
beyaz peyniri, doğradığınız maydanozları ve tuz durumuna göre de tuzunuzu
ekleyip karıştırın.
Artık hamuru yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle şu
noktayı mutlaka belirtmekte fayda var. Mayalı hamurlarda kullanacağınız her
malzemenin oda sıcaklığında olması size çok daha iyi sonuçlar
verir.
Genişçe bir yoğurma kabına, un dışındaki tüm hamur
malzemelerinizi ilave edin. (Instant maya olduğu için direk katabilirsiniz
malzemelere. Bekletmenize gerek yok).
Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
Hamurun üzerini
örtüp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bir saat sonunda
hamurunuz bıraktığınızın 2 katı olmuş olacak.
Hamurdan
mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar açın.
Ortasına
istediğiniz harçtan koyup kenarlarını hafifçe yükselterek kıvırın ve uç
kısımlarını yapıştırın. Yine bu noktada bir detay daha vermek istiyorum.
Peynirli pidelerinizin hamurlarını biraz daha ince açarak
katlayın.
Bu işlemi tüm
hamur ve iç harçlarınız bitene kadar devam edin.
Pidelerinizi
yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika daha
bekleyin. Çünkü hamurunuz tekrar mayalanacak. Bu esnada hamurları tepsiye
yerleştirirken çok yakın koymamakta fayda var. Çünkü kabarıp birbirlerine
yapışabilirler.
Süre sonunda
hamurunuzun kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürüp, ortalarına çeri
domatesler yerleştirin.
180 derecelik
fırında pideleriniz renk değiştirip kızarıncaya kadar pişirin.
Ilındıktan sonra
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder