|
1
kilo havuç
4
adet yumurtanın sarısı
4
adet yumurtanın akı
5 yeme kkaşığı un
1 tatlı kaşığı
tuz
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
İç
dolgusuiçin;
400
gram süzme yoğurt
200
gram beyaz peynir
Yarım
demetdereotu
2
dişsarımsak
Değirmen deniztuzu
YapılışıHavuçları yıkayıp tıraşlayın ve rendeleyin.
Genişçe bir
tavaya zeytinyağını koyup rendelediğiniz havuçları karıştırarak pişirmeye
başlayın.
İçine bir çay
bardağı suyu ekleyip suyunu çekene kadar biraz daha kavurun.
Tuzunu ilave
edip soğumaya bırakın.
Bu arada yumurta
aklarını bir tutam tuz ile tamamen kar beyazı oluncaya kadar
çırpın.
Soğuttuğunuz
havucun içine yumurta sarılarını ve unu ilave edip karıştırın.
Karışımı blendırdan
geçirin.
Çırptığınız
yumurta aklarını iki ya da üç seferde olacak şekilde, havuçlu karışımıza
ekleyin. Yumurta aklarını söndürmemek için çok karıştırmayın.
Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine düzgünce yayın. (Ben ufak boy kullandığım için kalın
oldu ve çok döndüremedim. Siz büyük fırın tepsisi kullanın. İnce ve daha kolay
kıvrılan bir rulonuz olur)
Önceden 180
derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkar
çıkmaz yağlı kağıt ya da bir havlu bez yardımıyla rulo haline getirip soğumaya
bırakın.
Bu esnada iç
dolgusu için süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, doğranmış dereotu ve rendelenmiş
beyaz peyniri iyice karıştırın.
Soğuyan rulonuzu
dikkatlice kırmadan açıp içine hazırladığınız peynirli karışımdan sürün ve
tekrar rulo yapın.
Üzerini streç
filmle kapatıp bir gece bekledikten sonra dilimleyerek servis
yapın.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder