10 Mayıs 2013 Cuma

KURABİYE KEKİ


Malzemeler:
  • 150 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı(yarısı margarin olabilir)
  • 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 9 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
Fırını 170 dereye ayarlayın. 20 cm.lik kelepçeli kek kalıbını, yoksa yağlı fırın kağıdı serilmiş normal kek kalıbınızı yağlayın. Derin bir kapta yumuşamış tereyağını ve şekeri mikserle rengi açılıp krema haline gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve bir çimdik kadar tuzu eleyin ve ilave edin. İyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına eşit miktarda yayın ve üzerini düzleştirmek için bir kaşığın arkasıyla bastırarak şekil verin. Bir çatal yardımıyla da üzerine delikler açın. Sonra ucu düz ve keskin bir bıçakla sekiz eşit parçaya kesin. Üstü kızarıp altın rengini alana kadar 35-40 dakika 170 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Kek pişince ılıyıncaya kadar tepside bırakın ve sonra dışarı alıp daha önce kestiğiniz kısımlardan yeniden kesin. Hava geçirmez kaplarda saklayın. Afiyet olsun.

NOT: Bu kurabiye tereyağıyla yapılıyor ama tereyağının tadı size çok baskın gelecekse yarısını margarin olarak değiştirebilirsiniz. Kelepçeli fırın kabı kullanırsanız daha iyi ama yoksa başka bir 20 cm lik kek kalıbının içine kalıptan taşacak şekilde iki adet uzun yağlı fırın kağıdı kesip artı şeklinde yerleştirin. Kek piştikten sonra kağıdın dışarıda kalan uçlarından çekip rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder