Malzemeler:
- 150 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı(yarısı margarin olabilir)
- 5 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 9 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Fırını 170 dereye ayarlayın. 20 cm.lik
kelepçeli kek kalıbını, yoksa yağlı fırın kağıdı serilmiş normal kek kalıbınızı
yağlayın. Derin bir kapta yumuşamış tereyağını ve şekeri mikserle rengi açılıp
krema haline gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve bir çimdik kadar tuzu
eleyin ve ilave edin. İyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına eşit miktarda yayın
ve üzerini düzleştirmek için bir kaşığın arkasıyla bastırarak şekil verin. Bir
çatal yardımıyla da üzerine delikler açın. Sonra ucu düz ve keskin bir bıçakla
sekiz eşit parçaya kesin. Üstü kızarıp altın rengini alana kadar 35-40 dakika
170 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin. Kek pişince ılıyıncaya kadar
tepside bırakın ve sonra dışarı alıp daha önce kestiğiniz kısımlardan yeniden
kesin. Hava geçirmez kaplarda saklayın. Afiyet olsun.
NOT: Bu kurabiye tereyağıyla yapılıyor ama
tereyağının tadı size çok baskın gelecekse yarısını margarin olarak
değiştirebilirsiniz. Kelepçeli fırın kabı kullanırsanız daha iyi ama yoksa
başka bir 20 cm lik kek kalıbının içine kalıptan taşacak şekilde iki adet uzun
yağlı fırın kağıdı kesip artı şeklinde yerleştirin. Kek piştikten sonra kağıdın
dışarıda kalan uçlarından çekip rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder