25 Mayıs 2013 Cumartesi

TAHİNLİ ISLAK KURABİYE

Malzemeler
40- 45 adet için.
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 – 3 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
Öncelikle şerbeti için, toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu koyup kestirin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.
Soğuması için kenara alın.
Hamur için gerekli malzemeleri (un hariç) yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam olana kadar yoğurun. (Ben 3 su bardağı ekledim).
Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında hafif kahverengi olup çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız tepsinin ilk sıcaklığı geçince soğuttuğunuz şerbetinizi döküp çekmesini bekleyin.
4-5 saat sonra (tercihen ertesi gün. Şerbetli tatlılar ertesi gün çok daha lezzetli olur) servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder