|
40- 45 adet için.
150 gram oda sıcaklığında
tereyağı
1 su bardağı pudra
şekeri
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 – 3 su bardağı un
Şerbeti
için;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
suyu
YapılışıÖncelikle şerbeti için, toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu koyup kestirin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.
Soğuması için kenara alın.
Hamur için
gerekli malzemeleri (un hariç) yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ekleyerek ele
yapışmayacak bir kıvam olana kadar yoğurun. (Ben 3 su bardağı
ekledim).
Hamurdan cevizden
az büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine dizin.
Önceden 170
derecede ısıtılmış fırında hafif kahverengi olup çatlayana kadar
pişirin.
Fırından
çıkarttığınız tepsinin ilk sıcaklığı geçince soğuttuğunuz şerbetinizi döküp
çekmesini bekleyin.
4-5 saat sonra
(tercihen ertesi gün. Şerbetli tatlılar ertesi gün çok daha lezzetli olur)
servis yapın.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder