25 Mayıs 2013 Cumartesi

TENCERE PİZZASI

Hamur için;
3 fincan un
1 fincan yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı Yonca sıvıyağ

Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz (Ben tuz kullanmıyorum)
Hamurun üstüne sürmek için;
2 yemek kaşığı Yonca domates rendesi ( ya da 2 yemek kaşığı salçayı suyla da açabilirsiniz)
Kekik
Üstüne dizmek için;
Kurutulmuş domates (sıcak suda bekletilmiş, ikiye bölünmüş)
Şerit kesilmiş salam
Dilimlenmiş sosis
Küp küp doğranmış sucuk
Yuvarlak doğranmış yeşil biber
Yuvarlak doğranmış kırmızı biber
Halka siyah zeytin
Halka yeşil zeytin
Haşlanmış mısır (dilerseniz)
Mantar (dilerseniz)
En üstü için;
Bolca rendelenmiş kaşar peyniri
Hazirlanisi
Hamur için gerekli malzemeleri bir kabın içine katıp iyice yoğurun. Elinize yapışan oldukça cıvık bir hamur elde edeceksiniz.Hamuru teflon bir tencereye ya da teflon bir tavaya koyup elinizi ıslatarak tüm tabana yayın.Üzerine domates rendesini sürün ve kekik serpin.Hazırladığınız tüm pizza malzemelerini de dizip tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı döşeyip 20 – 25 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder