Hamur
için;
3
fincan un
1
tatlı kaşığı tuz (Ben tuz kullanmıyorum)
Hamurun
üstüne sürmek için;
2
yemek kaşığı Yonca domates rendesi ( ya da 2 yemek kaşığı salçayı suyla da
açabilirsiniz)
Kekik
Üstüne
dizmek için;
Kurutulmuş
domates (sıcak suda bekletilmiş, ikiye bölünmüş)
Şerit
kesilmiş salam
Dilimlenmiş
sosis
Küp küp doğranmış sucuk
Yuvarlak doğranmış yeşil
biber
Yuvarlak doğranmış kırmızı
biber
Halka siyah zeytin
Halka yeşil zeytin
Haşlanmış
mısır (dilerseniz)
Mantar
(dilerseniz)
En
üstü için;
Bolca
rendelenmiş kaşar peyniri
HazirlanisiHamur için gerekli malzemeleri bir kabın içine katıp iyice yoğurun. Elinize yapışan oldukça cıvık bir hamur elde edeceksiniz.Hamuru teflon bir tencereye ya da teflon bir tavaya koyup elinizi ıslatarak tüm tabana yayın.Üzerine domates rendesini sürün ve kekik serpin.Hazırladığınız tüm pizza malzemelerini de dizip tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı döşeyip 20 – 25 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
HazirlanisiHamur için gerekli malzemeleri bir kabın içine katıp iyice yoğurun. Elinize yapışan oldukça cıvık bir hamur elde edeceksiniz.Hamuru teflon bir tencereye ya da teflon bir tavaya koyup elinizi ıslatarak tüm tabana yayın.Üzerine domates rendesini sürün ve kekik serpin.Hazırladığınız tüm pizza malzemelerini de dizip tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı döşeyip 20 – 25 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder