10 Mayıs 2013 Cuma

ELMALI TURTA

 
Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr. margarin(oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi için:
  • 5 orta boy elma
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için bir tencereye elmaları rendeleyin. Ocağa alın ve toz şekeri de ilave ederek 5-6 dk. pişirin sonra tarçını ve cevizi katın. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Eğer elmalar yeşil hafif mayhoş elmaysa 5 yemek kaşığı şeker koyun. Diğer tatlı elmalardan sa 4 yemek kaşığı yeterli olacaktır.

Diğer tarafta fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir kaba yumuşamış margarini alıp toz şekeri katın yumurtaları ilave edin ve elinizle toz şeker eriyip yağ ve yumurtayla özleşene kadar karıştırın. Sonra elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da katarak güzelce yoğurun. Sonra hamurun 1/3 nü koparın ve buzdolabında veya buzlukta 10 dk kadar sertleşmesi için bekletin. Bu arada diğer hamurda dinlenmiş olur. Yağladığınız bir fırın kabına veya borcama (benimki 26x26 cm lik kare bir borcam) dinlendirdiğimiz hamuru parmak uçlarınızla bastırarak eşit şekilde yayın. Sonra üstüne elmalı iç malzemeyi yayın. Onun üstüne de buzlukta sertleştirdiğiniz hamuru bir rende yardımıyla her yerine gelecek şekilde rendeleyin. 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dk yani üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder