10 Mayıs 2013 Cuma

GARNİTÜR VE KAŞAR DOLGULU TAVUK GÖĞÜS



Malzemeler:
  • 4 adet tavuk göğüs
  • 6 yemek kaşığı garnitür
  • 4 kalın dilim kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Marine malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk göğüs etlerini yıkayın, kurulayın ve keskin uçlu bir bıçağı tavuk etinin geniş olan uç kısmından içine yavaşça sokarak ve içinde ileri geri oynatarak malzemeleri dolduracağımız bir cep oluşturun. Bıçağı kullanırken dikkat etmeniz gereken şey, cebi delmemenizdir. Tabi elinize de dikkat edin. Fakat yinede delinirse önemi yok işlemimiz bittikten sonra delinen kısımları malzemenin akmaması için kürdanla kapatacağız. Yayvan bir kaba marine malzemelerini koyun ve karıştırın. Etleri de ilave edip her taraflarını bu malzemeyle kaplayın. Üzerini streçle veya bir kapakla kapatıp 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. O sırada garnitürü bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ayrıca minik bir kaseye 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi karıştırıp hazırlayın. Dinlendirdiğiniz etlerin içini yani açtığınız cebi bu tuz, karabiber karışımı ile ovun. Sonra da garnitürü içine doldurun. En son bir tane kalın dilim kaşarı yerleştirin ve 1-2 kürdanla cebin açık kısmını malzeme akmayacak şekilde kapatın. Bu işlemi hepsine uygulayın. Yağlanmış veya yapışmaz fırın kağıdı kaplanmış borcam veya tepsi içine yerleştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30-35 dakika yada üzeri kızarana kadar pişirin. Pilavla servis yapın. Afiyet olsun.
NOT: Tavuğun göğüs kısmı yağsız ve açıkçası biraz yavan bir ettir. O yüzden marine ederek birazcık lezzet verdim. Ama içine konulan malzemeyi de ne kadar fazla doldurursanız o kadar lezzetli olur. Verdiğim ölçü az gelirse biraz daha artırabilirsiniz. Ayrıca ben garnitür olarak dondurulmuş satılanlardan kullandım. Siz isterseniz taze havuç, bezelye ve patates kullanabilirsiniz. Çok küçük doğrayıp tüm malzemeyi bol suda 5-6 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Son olarak kullandığınız kürdan sayısını unutmayın. Çünkü etler piştiğinde çok fazla belli olmuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder