25 Mayıs 2013 Cumartesi

KEK KALIBINDA TAÇ POĞAÇA


Kek Kalıbında Poğaça -TAÇ POĞAÇA(20 adet)
125 gr oda ısında tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (3,5 sb kadar)

İç Harcı ;
1 kurusoğan
250 gr kıyma
biraz tuz,karabiber
10 dal kadar maydanoz

Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam

Öncelikle iç harç için minik doğranmış soğanı ve kıymayı tavamıza alıp kıymaların rengi dönene kadar pişirelim.Tuz ve karabiber ilave edip altını kapatalım.Biraz soğuyunca ince doğranmış maydanozları ilave edelim.
Poğaça için un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.Unu kontrollü ekleyerek sert olmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp elimizle açalım.Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harç koyup kapatalım.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kek kalıbına bütün malzeme bitene kadar poğaçaları dizelim.(20 poğaça çıkıyor ben 10 tanesini kalıpta kalan 10 tanesini tepside yaptım,siz 2 kalıp kullanabilirsiniz)
Kek kalıbındaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.175 derece ön ısılı fırında üzerin iyice kızarana kadar pişirelim (25-30 dk kadar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder