Kek
Kalıbında Poğaça -TAÇ POĞAÇA(20 adet)
125 gr oda
ısında tereyağı
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
süt
1 paket kabartma
tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı
tuz
Aldığı kadar un (3,5
sb kadar)
İç Harcı ;
1 kurusoğan
250 gr kıyma
biraz
tuz,karabiber
10 dal kadar
maydanoz
Üzeri İçin;
1 yumurta
sarısı
1 yemek kaşığı
susam
Öncelikle iç harç için minik doğranmış soğanı ve kıymayı tavamıza alıp kıymaların rengi dönene kadar pişirelim.Tuz ve karabiber ilave edip altını kapatalım.Biraz soğuyunca ince doğranmış maydanozları ilave edelim.
Poğaça için un hariç bütün malzemeyi
karıştıralım.Unu kontrollü ekleyerek sert olmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar
koparıp elimizle açalım.Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harç koyup
kapatalım.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kek kalıbına bütün malzeme
bitene kadar poğaçaları dizelim.(20 poğaça çıkıyor ben 10 tanesini kalıpta kalan
10 tanesini tepside yaptım,siz 2 kalıp kullanabilirsiniz)
Kek kalıbındaki poğaçaların üzerine yumurta
sarısı sürüp susam serpelim.175 derece ön ısılı fırında üzerin iyice kızarana
kadar pişirelim (25-30 dk kadar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder