23 Nisan 2013 Salı

KUYMAK

getirsemde yazısındada belirttiği gibi ilk seferde offff muhteşem diyemem ama güzel oldu güzel:) Gerçekten ekmeği bandıra bandıra yedik bitirdik en tereyağlısından ....


KUYMAK(2 KİŞİLİK)

2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı köy tereyağı
2 su bardağı süt
tel peynir,kaşar Peyniri
Öncelikle bakır sahanımıza tereyağı ve mısır unumuzu koyup iyice mısır ununun rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Yeterince kavrulunca sütü yavaş yavaş ve topaklanmaması için hızlıca karıştırarak ilave ediyoruz.
Bu aşamada içine peynirlerimizide ilave edip bir iki kere karıştıralım ve kısık ateşte ve karıştırmadan yaklaşık 10 dakika pişirelim.Bu sürede tereyağ üzerine çıkacaktır.


Mutlaka sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyip bitiriyoruz...

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder