3 adet yumurta
1 çorba kaşığı
un
3 yemek kaşığı
süt
1 minik kase kıyılmış
dereotu
2 parmak kadar
ezilmiş peynir
arası için ayrıca tel
peynir veya taze kaşar
2 yemek kaşığı
sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı
pul biber
1 çay kaşığı
tuz
Yumurta, un, süt,
tuz, dereotu ve kırmızı pul biberi iyice çırpalım. Ezilmiş beyaz peyniri de
ekleyip bir kere daha çırpalım.
2 yemek kaşığı
sıvıyağı teflon tavamıza koyup iyice ısıtalım.Yumurtalı karışımı içerisinde
döküp kapağını kapatalım.arada bir sallayarak üstündeki sıvı olan yerlerinde
pişmesini sağlayalım.
Ters yüzünü bir
tabak veya spatula yardımı ile çevirip arka tarafınıda pişirelim.
Pişen yumurtamızı
tavadan düz bir zemine alıp arasına tel peyniri veya kaşar peyniri
gezdirelim.Hafif ılınan yumurtayı rulo sarıp keskin bir bıçak yardımı ilem 2
parmak eninde kesip dilerseniz kürdanlarla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder