Malzemeler:
2 Adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
½ demet dereotu
Aldığı kadar un
tuz
Peynir
Üzeri için;
1 Adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yumurtaları ve tuzu çatalla
çırpıyoruz.
Yoğurdu ve yağı ilave edip
karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıp
karışıma ilave ediyoruz.
Kabartma tozunu,dilediğimiz
kadar
Peyniri ve yavaş yavaş unu da ilave edip ele yapışmayacak bir kıvamda bir
hamur hazırlıyoruz.
Dilediğimiz büyüklükte toplar
yapıp elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine
diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder