23 Nisan 2013 Salı

PEYNİRLİ DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:
 
2 Adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
½ demet dereotu
Aldığı kadar un
tuz
Peynir
 
Üzeri için;
1 Adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Yapılışı:

Yumurtaları ve tuzu çatalla çırpıyoruz.
Yoğurdu ve yağı ilave edip karıştırıyoruz.
Dereotunu ince ince kıyıp karışıma ilave ediyoruz.
Kabartma tozunu,dilediğimiz kadar  Peyniri ve yavaş yavaş unu da ilave edip ele yapışmayacak bir kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.
Dilediğimiz büyüklükte toplar yapıp elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder