20 Nisan 2013 Cumartesi

PATLICAN YELPAZESİ


 
Malzemeler:  
2 bostan patlıcanı
4 domates
100 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı taze nane
Yarım çay bardağı maydanoz
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:  
Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin. Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder