23 Nisan 2013 Salı

PATATESLİ MANTARLI BÖREK

 MALZEMELER
2,5 adet yufka
 
İç Harcı;
2 yemek kaşığı becel pratik
2 adet rendelenmiş patates
1 kuru soğan
10 adet mantar
bir kaç dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Sos İçin;
2 yumurta
3 su bardağı süt
1 çay bardağı becel pratik
bir çimdik tuz

İç harcı için için; yağı ve ince doğranmış kuru soğanı tavaya alıp ,soğanları biraz pembeleştirelim.Ardından ocağın altını iyice açarak (mantarların su salmaması için) tavla zarı büyüklüğünde doğranmış mantarları ilave edelim. Bir kaç dakika sonra rendelenmiş patatesi ve baharatlarıda ilave edip arada karıştırarak bir iki çevirip altını kapatalım.En son ince kıyılmış maydanozları ilave edelim.
Sos için; yumurta,tuz,yağ ve sütü iyice çırpalım.
Bir yufkayı tezgaya yayıp yumurta fırçası ile her yerine sostan sürelim.Soğuyan iç harçyan alıp yufkanın her yerine bölüm bölm gelecek şekilde yayalım.Çok gevşek olmayacak şekilde rulo sarıp böreği kek kalıbının ortasından başlayarak dışa doğru saralım.Bu işlemi kalıp dolana kadar tekrarlayalım.
Kalan iç harcı da böreğin üzerine döküp üzerine strech film geçirelim ve buzdolabında en az 4 saat mümkünse 1 gece bekletelim.
180 derece ön ısılı fırında böreğimiz iyice kızarana kadar pişirelim.(35-40 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder