MALZEMELER
2,5 adet
yufka
İç Harcı;
2 yemek kaşığı
becel pratik
2 adet rendelenmiş
patates
1 kuru soğan
10 adet mantar
bir kaç dal
maydanoz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
tuz
Sos İçin;
2 yumurta
3 su bardağı
süt
1 çay bardağı
becel pratik
bir çimdik
tuz
İç harcı için
için; yağı ve ince doğranmış kuru soğanı tavaya alıp ,soğanları biraz
pembeleştirelim.Ardından ocağın altını iyice açarak (mantarların su salmaması
için) tavla zarı büyüklüğünde doğranmış mantarları ilave edelim. Bir kaç dakika
sonra rendelenmiş patatesi ve baharatlarıda ilave edip arada karıştırarak bir
iki çevirip altını kapatalım.En son ince kıyılmış maydanozları ilave
edelim.
Sos için;
yumurta,tuz,yağ ve sütü iyice çırpalım.
Bir yufkayı
tezgaya yayıp yumurta fırçası ile her yerine sostan sürelim.Soğuyan iç harçyan
alıp yufkanın her yerine bölüm bölm gelecek şekilde yayalım.Çok gevşek olmayacak
şekilde rulo sarıp böreği kek kalıbının ortasından başlayarak dışa doğru
saralım.Bu işlemi kalıp dolana kadar tekrarlayalım.
Kalan iç harcı da
böreğin üzerine döküp üzerine strech film geçirelim ve buzdolabında en az 4 saat
mümkünse 1 gece bekletelim.
180 derece ön
ısılı fırında böreğimiz iyice kızarana kadar pişirelim.(35-40 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder