23 Nisan 2013 Salı

ÇİÇEK EKMEK

300 ml ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
4,5 su bardağı kadar un
üzeri için,çörekotu
 
Yoğurma kabımıza önce 3,5 bardak kadar unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp suyu ve yağı ilave edip yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım,kontrollü olarak ele yapışmayacak kıvama gelene kadar biraz daha un ekleyin.Ancak lütfen unu fazla kaçırıp hamuru serleştirmeyin bu hamurun kabarmasını engeller!
İyice yoğurduktan sonra mayalanması için 1 saat kadar üzeri örtülü şekilde oda sıcaklığında bekletelim.
Mayalanan ekmek hamurumuza tekrar yoğurup ,dilediğiniz şekli verip çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarıncaya dek pişirin.

Ben hamurdan biraz ayırarak içerisine 1 kaşık un,1 kaşık zeytinyağı,1diş sarmısak,fesleğen ve kuru domates katıp yoğurdum.

Mini somun şekli vererek çiçek ekmeğin yanında pişirdim.

 
Dilerseniz bu şekildede deneyebilirsiniz :)


Piştikten sonra üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürmenizi tavsiye ederim ...

 
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder