28 Nisan 2017 Cuma

TEL ŞEHRİYELİ HAVUÇ ÇORBASI



4 adet havuç,
1 su bardağı süt,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı (tepeleme) un,
2 kaşık tereyağı,
2 kaşık zeytinyağı,
tuz(bitkisel tuz),
1 çay bardağı tel şehriye,
1 litre sıcak su,
karabiber,
pul biber
Havuçların üstünü temizleyip birkaç parçaya bölüp,kabuklarını temizlediğim soğan ve sarımsağı rondoda parçaladım,
tencereye yağları ve bu karışımı koyup soteledim,
tel şehriyeyi ardından unu da koyup hepsini birlikte un kokusu gidene kadar kısık ateşte az daha kavurdum,
sütü ve sıcak suyu ilave edip karışımı homojen hale getirdim,
 bir bakıma beşamel sos hazırladım,sonradan terbiyeye gerek kalmadı :)
şehriyeler pişip yumuşayana kadar kaynattım
kesinlikle tavsiye ederim,inanılmaz lezzetli bir çorba oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder