28 Nisan 2017 Cuma

YALANCI BOYOZ

  • 3 adet yufka
  • İçi için lor peyniri
  • Üzerine yumurta sarısı
Yufkaları ıslatmak için;
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı su
Bir kapta yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve suyu karıştıralım. Bir yufkayı tezgaha sererek hazırladığımız sostan yarısına bolca sürelim. Diğer yarısını üzerine kapatalım. Yufkayı dört eşit parçaya keserek üçgenler elde edelim. Her bir parçanın geniş kısmına peynir harcımızdan koyalım. Kenarlarını kıvırmadan her bir parçayı rulo şeklinde saralım ve  gül böreği yapar gibi kendi etrafında dolayalım. Uygun bir kaba açılmayacak şekilde börekleri sıkıca yerleştirelim. Diğer iki yufkamızı da bu şekilde hazırlayalım. Üzerine maden suyu ve suyu gezdirerek dökelim. Üzerini streç film ile kapatarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
Bekletmiş olduğumuz börekleri yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Yalancı boyoz böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
.Yalancı Boyoz Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder