29 Nisan 2017 Cumartesi

BURÇAK BİSKÜVİLİ PASTASI


BİSKÜVİLİ PASTA, BURÇAK TATLISI, BURÇAK PASTASI
MALZEMELER:
- 4-5 paket Burçak bisküvi
- 1 paket hazır pasta kreması
- 1 bardak soğuk süt
- bolca hindistan cevizi
Üzeri için çikolata sosu
YAPILIŞI:
1- Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.
2- Bir adet bisküvinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krema koyun. Ikinci bisküviyi kremanın üzerine yerleştirin.
3- Krema ve bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
4- Derin bir kaseye soğuk sütü koyun.  Her bir pastayı önce süte arkalı önlü hızlı bir şekilde batırıp hindistan cevizine bulayın. ( sütte çok bekletmeyin çok çabuk yumuşuyor)
5- Tüm pastalara aynı işlemi uygulayın. işlem bitince pastaları dolaba kaldırın.
6- Diğer tarafta çikolata sosunu hazırlayın. ( ben tarifteki ölçüden 1 su bardağı daha az süt koydum.)
7- Pastaların üzerine çikolata sosunu kaşık kaşık düzgün bir şekilde dökün. Dolapta 2-3 saat bekletip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder