28 Nisan 2017 Cuma

HAVUÇLU TART KEK


TART KEK, HAVUÇLU KEK, TART, KEK
TART KEK, HAVUÇLU KEK, TART, KEK
TART KEK, HAVUÇLU KEK, TART, KEK
TART KEK, HAVUÇLU KEK, TART, KEK

MALZEMELER:

- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker (ajda bardak ile)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ajda ile)
- 1 çay bardağı ılık süt (hafif ısıtarak kullanıyorum)
- 2,5 çay bardağı un (ajda bardak ile)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç8rendenin en ince bölümü ile rendeledim.)
- 1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
Muhallebi için Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday da olur)
- 1 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı şeker
-1 poşet krem şanti

YAPILIŞI:
1- Şeker ile yumurtayı karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
 2- Sütü ve yağı ilave edin. Tekrar karıştırın.
3- Unu ve kabartma tozunu eleyin ve onu da karıştırın.
4- En son havucu, cevizi ve tarçını ilave edip, tekrar karıştırın.
5- Yağlayıp hafifçe unladığınız kalıba düzgünce yayın.
6- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında  pişirin.( Kürdan kontrolü yapın. Kürdan temizse pişmiş demektir.)
7-- Soğumaya bırakın

Muhallebinin Yapılışı:
1- Unu, nişastayı, şekeri ve sütü tencereye alın. Karıştırarak güzelce pişirin.
(Muhallebi biraz yoğun olacak. Endişelenmenize gerek yok. )
2- Muhallebi soğuduktan sonra toz haldeki şantiyi ilave edin, güzelce mikserle çırpın.
3- Kremayı, soğumuş olan kekin çukur kısmına dökün.
4- İstediğiniz malzeme ile süsleyip, bir kaç saat dinlendirip servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder