MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker (ajda bardak ile)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ajda ile)
- 1 çay bardağı ılık süt (hafif ısıtarak kullanıyorum)
- 2,5 çay bardağı un (ajda bardak ile)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı rendelenmiş havuç8rendenin en ince bölümü ile rendeledim.)
- 1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
Muhallebi için Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday da olur)
- 1 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı şeker
-1 poşet krem şanti
YAPILIŞI:
1- Şeker ile yumurtayı karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
2- Sütü ve yağı ilave edin. Tekrar karıştırın.
3- Unu ve kabartma tozunu eleyin ve onu da karıştırın.
4- En son havucu, cevizi ve tarçını ilave edip, tekrar karıştırın.
5- Yağlayıp hafifçe unladığınız kalıba düzgünce yayın.
6- Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin.( Kürdan kontrolü yapın. Kürdan temizse pişmiş demektir.)
7-- Soğumaya bırakın
Muhallebinin Yapılışı:
1- Unu, nişastayı, şekeri ve sütü tencereye alın. Karıştırarak güzelce pişirin.
(Muhallebi biraz yoğun olacak. Endişelenmenize gerek yok. )
2- Muhallebi soğuduktan sonra toz haldeki şantiyi ilave edin, güzelce mikserle çırpın.
3- Kremayı, soğumuş olan kekin çukur kısmına dökün.
4- İstediğiniz malzeme ile süsleyip, bir kaç saat dinlendirip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder