28 Nisan 2017 Cuma

Bisküviden Kolay İmam Sarığ

  • 2. 5 paket tahıllı bisküvi
Pratik Pastacı Kreması(Yumurtasız) için :
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım çay bardağı toz şeker
Çikolata sosu için :
  • 40 gram bitter çikolata
  • 40 gram sütlü çikolata
  • 100 ml sıvı krema(1 çay bardağına yakın)
Kenarları için :
  • Hindistan cevizi
Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırın ve pişirin. Soğuyunca vanilya ve krem şantiyi ekleyip tekrar çırpın. Kremanın detaylı anlatımı için Pratik Pastacı Kreması (Yumurtasız ) tarifimi inceleyebilirsiniz. Birinci bisküvinin üzerine kremadan sürüp, ikinci bisküviyi üzerine koyun. Tekrar krema sürüp üçüncü bisküviyi üzerine koyduktan sonra kenarlarına da krema sürün ve bıçakla düzeltin. Kenarlarını hindistan cevizine bulayın. Tüm bisküvi ve krema bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Üzeri için sıvı kremayı kaynatmadan ısıtıp ocaktan alın ve parçalanmış çikolataları içine atıp, tamamen eriyene kadar karıştırın. Kıvamının biraz koyulaşması için kısa bir süre bekleyin. Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır. Çünkü çok akışkan olduğunda sos üzerinden akar gider. Tüm pastaların üzerine çikolata sosunu paylaştırın. Bisküvilerin yumuşaması ve pastaların soğuması için buz dolabına kaldırın. Dilediğiniz şekilde sunuma hazırlayıp servis edin . Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun ♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder