29 Nisan 2017 Cumartesi

PEYNİRLİ SİMİT POĞAÇA


  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine un
İçi için:
  • Beyaz peynir (250 gram kadar)
  • Maydanoz (yeteri kadar)
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kadar susam (tavada kavuralım)

Peynirli Simit Poğaça Yapımı Tarifi Yapılışı

Merhaba sevgili takipçilerim bugün sizlere simit tadında poğaça tarifi vermek istiyorum. O kadar lezzetli bir poğaça ki yumuşacık. Bol susamlı olması lezzetine lezzet katıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun tam ölçülü tarifim.
Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım. Şeker ve mayayı alalım 5 dakika kadar bekletelim. Yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuralım. Hamuru 15 dakika kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler yapalım. Daire şeklinde açalım peynirli harcımızdan ekleyelim ve badem şeklinde şekil verelim. Önce pekmezli suya daha sonra tavada kavurduğumuz susama batıralım ve tepsimize alalım. Bıçak ile üzerine çizik atalım. Resim yardımcı olacaktır.
Bu ölçüden iki tepsi kadar simit poğaçalarımız oluyor. Tepside en az 20 dakika tepsi mayasının gelmesi için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında poğaçalarımızı pişmeye bırakalım. Nefis koku bırakarak pişen poğaçalarımızı yeteri kadar pişince fırından alalım. Hem kahvaltıya yakışan bir tarif hemde misafirleriniz için güzel bir ikram. Tavsiye ederim. Afiyet olsun.:)
Peynirli Simit Poğaça Yapımı
peynirli-simit-pogaca-yapimi-foto-3Peynirli Simit Poğaça Yapımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder