28 Nisan 2017 Cuma

DENİZ KESTANESİ TATLISI

KAKAOLU ŞEKERPARE, ŞEKERPARE, ŞERBETLİ TATLI
KAKAOLU ŞEKERPARE, ŞEKERPARE, ŞERBETLİ TATLI
KAKAOLU ŞEKERPARE, ŞEKERPARE, ŞERBETLİ TATLI
Malzemeler:
200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 Çay bardağı irmik
- 4 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
 yeteri kadar fındık
yeteri kadar beyaz haşhaş
1 çay bardağı süt
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım ve    şekeri,  su ile karıştırıp kaynatalım. 10 dakika kaynadıktan sonra   limon suyu ilave edip, soğumaya bırakalım.
2. Yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri, kakao, un, irmik ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğuralım. Yumuşakça bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.  Yuvarladığınız hamuru süte tek tek  batırıp, genişçe bir tabağa koyduğumuz haşhaşa bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
4. Her birinin ortasına birer fındık koyalım.
5. 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz  sıcak şekerparelerin üzerine ılınmış şerbeti dökelim. İyice soğuduktan sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder