29 Nisan 2017 Cumartesi

TART PASTA




MALZEMELER:

2 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 su bardağı)

Üzeri için:
1 kutu süt kreması
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 paket sütlü çikolata (80 gr)

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri bir güzel çırpın.Kalan malzemeleri ekleyip (en son un ve kabartma tozunu eleyerek katın) tekrar çırpın.Margarinle yağlanan tart kalıbına dökün.170 derecedeki fırında keki pişirin.(yaklaşık 20 dak.)Keke kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Kürdan temizse kek pişmiş demektir.Pişen keki kenara alıp soğumaya bırakın.
Üzerine gelince.Kremayı büyük cezve yada sütlüğe koyun az kaynatıp içine parçalayarak çikolataları atın.Çikolata eriyince altını kapatıp biraz soğutun.(soğurken üzerinde kaymak tabakası olmuyor)
Keki ters çevirin.Ortasındaki çukur kısma kremayı döküp iyice soğuyunca süsleyip servis yapın.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder