28 Nisan 2017 Cuma

CEPLİ POĞAÇA

  • 1. 5 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un
Araları için:
  • Yarım çay bardağından da az sıvı yağ
  • Kaşar peyniri, marul, domates
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yumuşacık puf puf kabaran sandviç poğaça denemek isteyenler buyursun tarifine 😍 çocuklarınızın beslenmesine koyabilirsiniz, misafirlerinize beş çaylarında ikram edebilirsiniz inanın çok güzeller 😚 haydi tarifine 👌
Öncelikle sütü ocakta ısıtalım. Yoğurma kabına boşaltalım. Üzerine maya ve toz şeker ekleyip karıştıralım üzerini kapatıp 5-10 dk aktifleşmesini bekleyelim. Kabaran mayanın üzerine sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yumurta, tuz ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp mutfak bezine sarıp sıcak bir ortamda 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Vaktiniz yoksa 50 derecede ısıtılmış ve kapatılmış fırına koyabilirsiniz daha çabuk mayalanacaktır😍
Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Yuvarlak bir şekilde açtığımız hamurun bir yarısına fırça ile sıvı yağ sürüp ikiye katlayalım. İkiye katlanmış olan hamurun yarısına yine sıvı yağ sürüp katlayalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan poğaçalarımızın ceplerine domates, kaşar peyniri, marul, salam ne isterseniz koyabilirsiniz. Afiyet olsun😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder