28 Nisan 2017 Cuma

SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR ) TATLISI



 1 paket  (25) adet tatlı,
1 lt süt,
*su ve süt karışımı ile de olabilir ama sade süt daha hoş hele bir dee katkısız açık sütle yapılırsa işte o zaman kıvamı,lezzeti tavan yapar :)
2,5--3 su bardağı şeker(miktarı kişiye göre değişir,biz çok ağır tatlı yemiyoruz),
1 çay kaşığı tereyağı

süt,şeker ve tereyağını geniş ve derin olmayan bir tencerede kaynatıyoruz,
içine kemalpaşa tatlılarını atıyoruz,
çok hızlı olmayan ateşte ağzı açık yumuşayana kadar pişiriyoruz,
*şerbeti artarsa; pişen tatlıları düz cam bir kaba alıp,kalan şerbeti biraz daha kaynatıp koyulaştırıp üstüne döküyoruz
soğuyunca üstüne bol hindistan cevizi rendesi,kaymak,dondurma vb koyarak servis ediyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder