- 3 adet yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Labne peyniri
- 200 ml maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yumurta sarısı
Tarife başlamadan önce site yazarlarından Pınar Alpağut’a sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü bu tarifi ilk defa onda gördüm ve yaptım sonuç muhteşem bir lezzet, hünerli ellerine sağlık diyorum.
Tarife geçersek ilk olarak bir yufkayı tezgaha serelim. Yarım su bardağı yağı ve yarım su bardağı suyu bir bardakta çırpalım yufkamızın her yerine sürelim. İkiye katlayalım tekrar her yerine bu karışımdan sürelim. 4 eşit üçgene bölelim ve geniş kısımlarına peyniri koyup kenarlarını katlamadan rulo saralım. Kendi etrafında dolayalım. Tüm yufkalara tek tek aynı işlemi uygulayalım. Toplam 12 adet boyoz elde edeceğiz. Bu boyozları kenarları yüksek bir kaba sıkıca yerleştirelim. Üzerlerine sodayı, yağı ve suyu eşit olacak şekilde dökelim. Börekler su içinde yüzecek endişeye gerek yok. 24 saat bu şekilde buzdolabında bekletelim. Süre dolunca aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder