Malzemeler
1 kilo un
3,5 su bardagi ilik su ( unun durumuna gore az yada cok gerekebilir )
1 corba kasigi tuz
2 paket instant maya
( Not; lahmacun hamurunuzun daha yumusak ve lezetli olmasini istiyorsaniz hamurunuzu 3,5 su bardagi su yerine 2 bardak ilik sut
1 su bardagi +2 corba kasigi ilik su
ve 3 corba kasigi siviyagi kullanin )
1 su bardagi +2 corba kasigi ilik su
ve 3 corba kasigi siviyagi kullanin )
Ic harci icin
- 250 gr kiyma
- 3 adet sogan
- 1 adet kirmizi biber( olmasada olur)
- 1 adet yesil biber(olmasada olur)
- 4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
- 2 corba kasigi domates salcasi
- 1,5 corba kasigi aci biber salcasi( istege gore tatlida olabilir)
- yarim demet maydanoz
- 1tatli kasigi pulbiber
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1,5 su bardagi siviyag
- ihtiyaca gore yarim su bardagi su ( domatesler sulu degilse ihtiyac olabilir )
- ve tuz
Hazirlanisi
- unu bir kaba alin tuz,mayayi ekleyip karistirin suyu azar azar ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.hamurunuzu 1,5 saat sicak tutacak sekilde sarip dinlendirin.
- soganlari soyun biberlerin icini cikarin hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
bezelerinizi unlayarak merdane yardimiyla biraz uzunlamasina buyuk bir salata tabagi kadar acin firin tepsisine yagli kagidi yerlestirin veya tepsinin her tarafini cok az unlayip actigimiz hamuru ikiserli olarak tepsiye yerlestirin ustune onceden hazirlamis oldugumuz harctan dolu dolu 1,5 corba kasigi dokup yufkanin her tarafina kasikla yayalim ve onceden isitilmis 250 derece firinda
- tepsiyi firinin en alt demirine veya direk firinin tabaninin koyup cok kurutmadan pisirelim .
- pisen lahmacunlari bir duz bir ters gelecek sekilde ust uste koyun resimde goruldugu gibi yarisi altina yarisi ustune gelecek sekilde temiz bir sofra bezini iki kat yapip lahmacunun ustunu ortun bu lahmacunun hem sicak kalmasini hemde yumusak olmasini saglar ama lahmacunu biraz kitir severim derseniz size tavsiyem ust uste koymayin yaninda bol kopuklu ayran,coban salata ve limonla servis yapin.
- AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder