29 Ocak 2014 Çarşamba

LAHMACUN

 Malzemeler

1 kilo un
3,5 su bardagi ilik su ( unun durumuna gore az yada cok gerekebilir )
1 corba kasigi tuz
2 paket instant maya
 
( Not; lahmacun hamurunuzun daha yumusak ve lezetli olmasini istiyorsaniz hamurunuzu 3,5 su bardagi su yerine  2 bardak ilik sut
 1 su  bardagi +2 corba kasigi ilik su
ve 3 corba kasigi siviyagi  kullanin )

 Ic harci icin

  • 250 gr  kiyma 
  • 3 adet sogan
  • 1 adet kirmizi biber( olmasada olur)
  • 1 adet yesil biber(olmasada olur)
  • 4 adet orta boy domates veya 250 gr lik domates konservesi
  • 2 corba kasigi domates salcasi
  • 1,5 corba kasigi aci biber salcasi( istege gore tatlida olabilir)
  • yarim demet maydanoz 
  • 1tatli kasigi pulbiber
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi kekik
  •  1,5 su bardagi siviyag
  • ihtiyaca gore yarim su bardagi su ( domatesler sulu degilse ihtiyac olabilir )
  •   ve tuz

Hazirlanisi

  • unu bir kaba alin tuz,mayayi ekleyip karistirin suyu  azar azar  ilave edin hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar yogurun.hamurunuzu 1,5 saat sicak tutacak sekilde sarip dinlendirin.
  • soganlari soyun biberlerin icini cikarin  hepsini mutfak robotunda gecirin.Maydanozuda robottan gecirin.mutfak robotu yoksa butun malzemeleri rendeleyin maydanozuda kucuk kucuk dograyin.Kiymayi, tuzu, salcayi,siviyagi,ve baharatlari iyice karistirin
  • hamurunuz kabardiktan sonra yumurtadan biraz  buyuk bezeler yapin benim yaptigim hamurdan 17 beze cikti  5 dakika daha dinlendiriplahmacun hamuru nasil yapilir

bezelerinizi unlayarak merdane yardimiyla biraz uzunlamasina  buyuk  bir salata  tabagi kadar acin firin tepsisine yagli kagidi yerlestirin veya tepsinin her tarafini  cok az unlayip actigimiz hamuru ikiserli olarak tepsiye yerlestirin resimli Lahmacun Tarifi,lahmacun  nasil yapilir ustune onceden hazirlamis oldugumuz harctan dolu dolu 1,5 corba kasigi   dokup yufkanin her tarafina kasikla yayalim ve onceden isitilmis  250 derece firinda
  •  tepsiyi firinin en alt demirine veya  direk  firinin tabaninin koyup  cok kurutmadan pisirelim .
  • pisen lahmacunlari bir duz bir ters gelecek sekilde ust uste koyun resimde goruldugu  gibi yarisi altina  yarisi ustune gelecek sekilde    temiz bir sofra bezini iki kat yapip lahmacunun ustunu ortun bu lahmacunun hem  sicak kalmasini  hemde yumusak olmasini saglar ama lahmacunu biraz kitir severim derseniz size tavsiyem ust  uste koymayin yaninda  bol kopuklu  ayran,coban salata ve limonla servis yapin.
  • AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder