26 Ocak 2014 Pazar

EL AÇMASI TEMBEL BÖREĞİ

.El Açması Tembel Böreği     
          
          

  • 1 çay bardağı süt ( minik çay bardaklarından kullanıyorsanız 1,5 bardak ekleyin)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un (aldığı kadar)
Üzeri için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Açmak için:
  • Nişasta
İç harcı için
  • Peynir
  • maydanoz 

Bütün malzemeleri karıştırıp, çok sert olmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 1 saat dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim. Bir parçayı açacağımız yere alıp şerit şeklinde yuvarlayıp 15 bezeye bölelim. Her bir bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serip üst üste bırakalım. 15 bezeyi bitirince tamamını birden tepsi boyutunda açalım ve tepsinin tabanına serelim. Bolca iç harcınız üzerine yayalım ve kalan hamurlarıda aynı şekilde yaparak peynirli harcın üzerine serelim. Böreğimizi dilimleyelim ve üzerine 1 su bardağı yağımızı kaşık yardımı ile serpelim. 10dk yağını çekmesi için bir kenarda bekletelim daha sonra ısıtılmış fırınımıza bırakıp pişirelim. Çıtır çıtır ve kabarık olmasının püf noktası her katın arasına bolca nişasta serpmektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder