Mozaik pasta tarifi
- 1 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı kakao
- 125 gr eritilmiş ılık tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker ( damak tadınıza göre şekeri biraz azaltabilirsiniz )
- 2 paket petibör bisküvi
- ve isteğe göre biraz ceviz
- üzerine bulamak için hindistan cevizi
- Bisküvi hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp sos kıvanıma getirine kadar iyice çırpın bisküvileri iri iri parçalayın kakaolu sosla iyice karıştırıp içinde iri bisküvi parçaları kalacak şekilde bulamaç haline getirin
- Streç folyonun üzerine koyun rulo yapın buzlukta en az 2 saat dinlendirin Mozaik pastanın üzerindeki folyoyu çıkarıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın eğer hemen servis yapmayacaksanız 2 saat sonra buzdolabının alt kısmına koyun istediğiniz zaman servis yapın
Ayrıca Facebook sayfamda defalarca sorulan bir soruya cevap vermiş olayım Özellikle şunu belirtmek istiyorum bu tarifteki mozaik pastanın sosu pişirilmiyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder