Oktay Usta » Çorbalar » Kış Çorbası
Kış Çorbası
Tarif Oktay Usta - 27.01.2014
KIŞ ÇORBASI
1 pırasa
1 havuç
1 patates
tuz
su
et suyu
sıvıyağ
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
2 çorba k. un
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI: Pırasayı ince ince doğruyoruz. Havucu ve patatesi soyarak rendeliyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve pırasayı soteliyoruz. Havucu ve patatesi ilave ederek kavuruyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Unu ilave ediyoruz. Soğumuş et suyunu döküyoruz ve çırpıyoruz. Biraz daha soğuk suyla kıvamını açıp karıştırıyoruz. Sıcak su koyuyoruz, bir yandan da çırpıyoruz. Terbiyeyi de çorbamıza ilave ederken karıştırıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekleyebiliriz. Tereyağını eritip kızartıyoruz ve servis ederken çorbanın üzerine gezdiriyoruz.1 pırasa
1 havuç
1 patates
tuz
su
et suyu
sıvıyağ
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
2 çorba k. un
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder