22 Şubat 2014 Cumartesi

SİMİT

MALZEMELER:
1 kg. un
1 pkt. çabuk maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
1 su bardağı susam
Yarım bardak üzüm pekmezi+1 bardak su

YAPILIŞI:
Unu, mayayı ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ortasın havuz gibi açıp su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Pekmezi ve suyu yayvan bir kaba alıp pekmez yoğun kıvamını kaybedene kadar karıştırın.
Susamı ayrı bir kaba alın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın.(benim hamurdan 6 adet  çıktı.)
Her parçayı da 2 ye bölün ve toplamda 12 adet hamur parçanız olsun. ( 2 şer gruplar halinde kullanılacak)
Hamurları ince uzun çubuklar halinde yuvarlayın ve ikişerli olarak burgu yapın ve yuvarlak şekil verin.
Simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayıp tepsiye dizin.
Fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder