Malzeme:20 adet börek (Her yufkadan 4 adet çıkıyor)
5 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı
yağ
Yarım su bardağı su
İç harcı
için;
350 gram rendelenmiş beyaz peynir
1 demet doğranmış maydanoz
10-15 adet kurutulmuş
domates
Üstü
için;
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu
HazirlanisiSıvıyağ ile suyu karıştırın.
İç harcı için
beyaz peynir, doğranmış maydanoz ve sıcak suda bekletilip ufak doğranmış
kurutulmuş domatesleri karıştırın.
İlk yufkayı
tezgaha serin.
Yufkanın her
yerine yağlı su karışımından sürün.
Yufkanın
karşılıklı kenarlarını ortada birleşecek şekilde
katlayın.
Diğer kenarlarını
da aynı şekilde ortada birleşecek şekilde katlayın.
Elde ettiğiniz
büyük kareyi enine ve boyuna ikiye bölüp 4 adet kare elde edin.
Her bir karenin
ortasına iç harcınızdan bolca koyup karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin.
Birleştirdiğiniz
yerlerde açılmalar olur ise su ile ıslatıp yapıştırın. Ama zaten yufkayı
bekletmeden kapatırsanız, yağladığınız için açılmayacaktır.
Birleşim noktası
tepsiye bakacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine
dizin.
Tüm yufkanız ve
iç harcınız bitene kadar işleme devam edin.
Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar
pişirin.
Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder