26 Şubat 2014 Çarşamba

ELMALI KEK


Eminim bu dünyada elma sevmeyen yoktur.Elmayla yapılan her tarif güzeldir.Hele bir de tarçınla birleşirse ,of of diyorum.Evi saran mis gibi kokuyla bile doyuyor insan.Ansızın gelen misafirler için çok pratik bir tarif.
Malzemeler:3 yumurta,3 kahve fincanı şeker( elmalar tatlıysa 2 kafidir,hatta esmer şeker varsa evinizde onunla yapın),1 fincan çiçek yağ,3 fincan un(ben Sinangil tam buğday ununu kullandım),1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı tarçın ve 3-4 elma(kırmızı kullandım).
Önce kek çırpar gibi tüm malzemeleri çırpiyoruz.Sonra elmaları ince ince dilimliyoruz.Gelişi güzel veya sizin istediğiniz şekilde ,tart kalıbına dökmüş olduğumuz karışıma diziyoruz.Üzerine serpmek için 1 tatlı kaşığı toz şekeri 1 çay kaşığı tarçınla karıştırıp her yerine serpiştiriyoriz ve 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Keki iyice soğuduktan sonra tüketmek lazım elmalar aromasını iyice bırakmış oluyor ,hatta ertesi gün daha lezzetli oluyor.Üzerine bir top sade dondurma da çok yakışıyor ,benden söylemesi.
Afiyet olsun !!!
Söz bu son post olucak,bugün coşmuş olabilirim:)) Keyifli haftasonu olsun hepimize !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder