22 Şubat 2014 Cumartesi

PİTA EKMEĞİ


MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
 Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık yoğurt
1 pkt. kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un

Un,maya,şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp ortasını havuz gibi açın.
Ortasına süt,su ve yoğurdu ekleyip kenarlardan un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda mayalandırın...
Mayalanan hamurdan büyükçe parçalar kopartıp yuvarlayın..
Merdaneyle çay tabağından biraz büyükçe açın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
10 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin....
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder