31 Ocak 2013 Perşembe


Size bugün farklı bir sey recelendirmek istiyorum arkadaslar..İsterseniz 5 çaylarınızda isterseniz davetlerinizde soguk ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz harika bir lezzet olacağını düşünüyorum.
Yapması ve hazırlaması oldukça pratik bu tarifi denemenizi ve bana yorumlarınızı bildirmenizi istiyorum.Ne düşüneceksiniz merakla bekliyor olacağım:))
malzemeler:
500 gr dilimlenmiş kasar peyniri

200 gr jambon veya salam

1 bardak süzme yoğurt

2 dal taze soğan(küçük doğranmış)

2 kaşık mayonez

5-6 tane kornıson tursu(küçük doğranmış)

3-4 dal dereotu(küçük doğarnmış)

1 tatlı kaşığı tuz
İlk önce yoğurtlu karışımızı hazırlayıp kenara alıyoruz...



Kasar peynirlerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsimize şekilde görüldüğü gibi diziyoruz...


100 derece fırında mutlaka basında bekleyerek ve kontrol ederek 2-3 dk kadar kasarlarımızın eriyip bütünleşmesini saglıyoruz...

Çok hızlı hareket ederek jambonlarımızı üzerine diziyoruz...



Diğer yandan karıştırarak hazırladığımız yogurtlu karışımızı üzerine yağıyoruz..

Strec filmle birlikte sıkı sıkı sarıyoruz.Ve bir gece dolapta bekletiyoruz...

Ertesi gün dilimleyerek servis yapıyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder