4 kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- yarım su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü (isteğe göre)
- 1 adet havuç
- 5-6 adet taze soğan
- 1 büyük boy domates
- 4-5 adet taze nane yaprağı
- 5-6 dal dereotu
- 7-8 dal maydanoz yaprağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kimyon
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 büyük diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kuş üzümünü, yumuşaması ve şişmesi için suda
bekletin. Mercimek ve pirinci ayıklayın ve bolca yıkayıp ayrı kaplarda 1 er çay
kaşığı tuz ile birlikte bol suda haşlayın. Mercimeği hafif diri kalacak şekilde
16-17 dakika haşlayın. Pirinci ise yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli
olacaktır. Sonra ikisini de süzün ve soğuk sudan geçirip tekrar süzün. Salata
kasesine alın. Havucun kabuğunu temizleyip, rendeleyin. Domatesin kabuğunu
soyup, fındık büyüklüğünde doğrayın. Yeşil soğanı, naneyi ve dereotu ile
maydanozu bol suda yıkayın. süzün ve ince doğrayın. Şişmiş kuş üzümlerini,
kıydığınız yeşillikleri, havucu ve domatesi katın.
Salata sosu için. zeytinyağı, toz şeker,
kimyon, sirke, limon suyu, ezilmiş sarımsak, karabiber ve 2 çay kaşığı tuzu
iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya dökün. Bir kaç kere daha
karıştırın. 1-2 saat tatların birbirine karışması için bekletin. Izgara et veya
tavukla servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Limon suyu ve baharatların miktarlarını
isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Kuş üzümü de isteğinize kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder