Bugün,
tavuk kanatları yaptım. Yanına ise bu güzel patlıcanlı bulgur pilavı ile
harika bir cacık. Bundan daha güzel, daha sağlıklı bir menü olabilir mi? İşte
tarifi:
4-6 Kişilik
Malzemeler:
4-6 Kişilik
Malzemeler:
Patlıcanların kabuklarını alaca soyun. İri
küpler halinde doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuz koyduğunuz suda acısı çıkana kadar
20-30 dakika bekletin. O sırada biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
Domateslerin kabuğunu soyun. İri küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve nane
yapraklarını dallarından ayırıp bol su ile yıkayıp incecik kıyın. Bulguru ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanları küçük küçük
yemeklik doğrayın. Patlıcanların fazla suyunu hafifçe sıkarak süzün ve havlu
peçete ile kurulayın. Biberleri ve patlıcanları kızartın. Kağıt havlu ile fazla
yağlarını alın. Pilav tenceresine sıvı yağı koyun ve ısıtın. Soğanları katıp
kavurun. Bulguru ilave edin. Bir iki dakika kavurun. Kızarttığınız biber ve
patlıcanları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi katıp bir iki karıştırın.
Suyu ilave edin. En üste de domatesleri yayın. Suyu kaynamaya başlayınca ocağı
iyice kısıp yaklaşık 25-30 dakika suyunu iyice çekene ve bulgur yumuşayana kadar
pişirin. Ocağı kapattıktan sonra kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyin. Bir iki
kere karıştırın. 10-15 dakika demlendirdikten sonra servis edin.
NOT: Bulgurun pişip pişmediğini diriliğinden
anlarsınız. Dişinize sert şekilde geliyorsa gerekirse yarım çay bardağı sıcak su
katıp biraz daha pişirin. Tuz içinde aynı şeyi söyleyeceğim. Tuzu kendi
damak zevkinize göre çoğaltabilirsiniz. Yanına et, turşu ve cacık çok güzel
yakışıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder