Patatesle yaptığınız ve kötü olmuş, tatsız
olmuş denilen bir yemeğiniz oldu mu? Cevabınızın hayır olduğuna o
kadar eminim ki. Patates dünyadaki en harika besinlerden birisi. İşte birazdan
sizlerle paylaşacağım tarifte patatesle yapılan lezzetli yemeklerden sadece bir
tanesidir. Et yemeklerinin yanına harika gider. Sofranızdan nefis
olmuş nidaları yükselecek emin olun. Sevgilerle.
KREMALI FIRIN PATATES:4 Kişilik
Malzemeler:
- 1 kg patates (5 orta boy)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı rende kaşar
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patateslerin
kabuklarını soyup, halka şeklinde dilimleyin. Bir fırın kabını tereyağı ile
yağlayın. Patates halkalarını düzgünce dizin. Bir kaba kremayı, sütü, yumurta ve
kaşarın 1/3 nü katın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir çatalla çırparak
yumurtanın iyice dağılmasını sağlayın. Bulamacı patateslerin üzerine dökün.
Kabın üstünü folyoyla kapatarak fırına yerleştirin. 40 dakika pişirin. Sürenin
sonunda folyoyu çıkarıp rende kaşarı her yerine serpin. Kaşarlar kızarana kadar
5-6 dakika daha fırında pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis
yapın.
NOT: Bu tarif yumurta kullanılmadan da
yapılabiliyor. Bir de muskat cevizi de çok yakışıyor. Bir tutam katmanız yeterli
oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder