22 Şubat 2013 Cuma

MISIR EKMEĞİ

selencenk-5
Malzemeler

  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
  • 1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı Un
  • 4 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
  • Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
  • Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
  • Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
  • 20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder