28 Ağustos 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ


Malzemeler
500 Gr. Havuç
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Adet (iri) Kuru Soğan
3 Su Bardağı (sıcak) Su
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Şeker
Yapılışı
Soğanları küp küp şekilde minicik doğrayın. Zeytinyağ ile birlikte 4-5 dk. soğanlar sararıp, şeffaflaşana kadar kavurun.
Havuçları dilimleyin (yassı uzun şekilde dilimlerseniz daha hoş olur) kavrulmuş soğana ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. İri iri doğradığınız sarımsağı, sıcak suyu, şekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın.
Pirinçleri yıkayın ve yemeğin üzerine serpiştirin. Pirinçleri ekledikten sonra karıştırmayın.
Ocağın altını kısarak, 15-20 dk. havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu aşamada yemek suyunu çekerse bir miktar kaynar su ekleyin.
Yemek pişip biraz ılınınca, buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
Limon suyu ve maydanoz bu yemeğe çok yakışıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder