27 Ağustos 2009 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ


Kereviz içerdiği B ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfat, iyot gibi elementlerle kış mevsiminin en faydalı sebzelerinden biridir. Zihinsel yorgunluk giderici, sindirimi kolaylaştırıcı etkileri vardır. Belki kokusu nedeniyle bir çoğumuz yemiyoruz ama bana sorarsanız biraz zorlayın kendinizi ve yılda 1-2 kere de olsa pişirin. Ben genellikle salatasını yapıyorum. Ama Portakallı Kereviz de favorim oldu.


Portakallı Kereviz
Malzemeler:
2 adet kereviz
2 adet ince havuç
1 adet küçük kuru soğan
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet portakalın suyu
Tuz
Yapılışı:
1. Kerevizleri ve havuçları soyun. Sebze oyacağı ile kerevizleri tam ortasından oyun. (Hiç zor olmuyor, ortası çok kolay çıkıyor.). Havucu kerevizin ortasına geçirin. (Eğer ince havuç bulamadıysanız bıçakla inceltin.)
2. Kerevizleri 1 cm genişliğinde yuvarlaklar halinde kesin.
3. Zeytinyağ ile küçük küçük doğradığınız kuru soğanı kavurun. Kerevizleri, kesme şekeri ve tuzu ilave edin. 3-4 kez çevirerek kavurun. Portakal suyunu ekleyin.
4. Tencerenin kapağı kapalı olarak ve kısık ateşte, kerevizler yumuşayıncağa kadar pişirin.
5. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder