28 Ağustos 2009 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
3 Su Bardağı Su
Tuz
Yapılışı
Mercimeği üç su bardağı su ile pişirin. Piştikten sonra, mercimeği ezmeden, bulguru, salçayı, toz biberi ve tuzu ekleyin. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada sıvıyağı kızdırın.
Yağın üzerine bir tatlı kaşığı toz biber serpip, pilavın üzerine dökün ve karıştırın. 10-15 dk. dinlendirip ılık servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder