28 Ağustos 2009 Cuma

SOĞUK YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler (6 kişilik)

3 Su Bardağı Yoğurt
1,5 Su Bardağı (300 ml) Su
4 Yemek Kaşığı Buğday
1 su Bardağı (haşlanmış) Nohut
2 Yemek Kaşığı (haşlanmış) Mısır (isteğe bağlı)
Tuz, Kuru Nane, Zeytinyağ

Yapılışı
(Bir gece önce) Buğdayı iyice yıkayın. Küçük bir tencereye koyup, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca, ocağı kısın ve 5 dk. kaynatın. Suyunu dökmeden, tencerenin kapağını kapatıp, bir masa örtüsü ile güzelce sarın. (eskilerin deyimi ile gelin edin) Bir gece bekletin. Sabah, buğdaylar yarılmış ve iyice yumuşamış olacak, suyunu süzüp, buzdolabında 1-2 gün, buzlukta ise bir kaç ay saklayabilirsiniz.
Konserve nohut kullanacaksanız, önce biraz yıkayıp, sonra üzerine 1lt. kadar kaynar su döküp, süzün.
Yoğurdu çırpma teli iyice çırpın, pürüzsüz bir hale gelince suyu ve tuzu ekleyin ve biraz daha çırpın.
Yoğutlu karışıma, nohut, buğday ve mısırları ekleyin, karıştırın.
Kaselere pay ettikten sonra üzerine nane serpin ve biraz zeytinyağ gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder