28 Ağustos 2009 Cuma

ORUK (KİLİS YEMEĞİ)


Malzemeler
1/2 Kg. Yağlı Kıyma (tercihen kuzu veya koyun eti)
1 Çay Bardağı Köftelik (ince) Bulgur
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
3 Yemek Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Tuz
Yapılışı
Öncelikle bulguru yarım çay bardağı kadar su ile ıslatıp, 10 dk. bekleyin ve yumuşamasını sağlayın.
Rendelenmiş soğan ve baharatları bulgura ekleyip, malzemeler birbiri ile özleşinceye kadar iyice yoğurun.
Kıymayı ekleyip, bir süre daha yoğurun. Mümkün olduğunca ince, köfte şekli verip, fırında yada teflon tavada kızartın.
Fırında pişirecekseniz; 180 derecede, altı üstü iyice kızarıncaya kadar, teflon tavada pişirecekseniz çok kısık ateşte kızartın.
Oruğu tek tek köfte şeklinde yada bütün olarak buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder