28 Ağustos 2009 Cuma

MIHLAMA


Malzemeler
125 Gr. Tereyağ
2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
2,5 Su Bardağı Su
1/2 Su Bardağı Kaşar (küp küp doğranmış)
Yapılışı
Tereyağını tavaya koyun ve kızdırmadan eritin.
Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve 5 dk. kısık ateşte yakmadan kavurun.
Karışıma azar azar su ekleyin ve bu sırada sürekli karıştırın. Koyu boza kıvamında bir karışım elde edinceye kadar 4-5 dk. pişirin.
Üzerine kaşarları serpin ve karıştırmadan kaşıkla düzeltin. Kaşarlar eriyince altını kapatın ve yağının üzerine çıkması için tavayı bir iki kere sallayın.
Bekletmeden sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder