25 Kasım 2013 Pazartesi

PATATES MUSAKKA

734876_492640650787682_1708387890_n
Ana yemek olarak sunabileceginiz ve gundelik olarak da yapabilicegeniz leziz bir yemek..
malzemeler :
  • yarim kg yagsiz kiyma
  • 7 adet orta boy patates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 dis sarmisak
  • 1 domates
  • yarim demet maydanoz
  • 1 ymk kasigi tere yag
  • kimyon-karabiber-nane-pul biber- tuz
kizartmak icin : sivi yag
Yapılışı:
sogani, biberi, sarmisagi ,kiymayi teflon tavada tereyagiyla kavuruyoruz. kiyma suyunu cektikten sonra maydanozlari da ince ince kiyip harca ilave ediyoruz, baharatini ve tuzunu da ekledikten sonra harci kenarda olmaya birakiyoruz, patatesleri halka halka soyup az kızartıp tepsiye sira sira diziyoruz.
kiymali harci da uzerine koyduktan sonra domates dilimleriyle susleyp 200 derecelik firinda pisiriyoruz.( 1 su bardağı su ekleyerek )Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder