25 Kasım 2013 Pazartesi

KIYMALI NAL BÖREĞİ

Kıymalı Nal Böreği 2           
               
  •  3 adet yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
Kıymayı bir yemek kaşığı tereyağı ile tuzunu da ilave ederek kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra ince kıydığımız soğanları çiğden ilave ediyoruz. İç malzememiz hazır oluyor.
Yufkaları önce dörde sonra sekize bölüyoruz. Üçgen parçalar elde ediyoruz. Her bir üçgen parçayı kenarlarını içe kıvırmadan yuvarlak olarak sigara böreği gibi sarıyoruz. Sardığımız iki böreği iç içe koyup uç kısımlarını birleştiriyoruz. Dış kısımdaki böreğin ucu biraz yukarıda kalıyor, iç kısımdaki böreğin uçlarını birleştirince nal şeklinde oluyor. 2 üçgen yufkayı yan yana koyarak bir tane gül böreği yapıyoruz. Bu gül şeklindeki böreği borcamın ortasına yerleştirdikten sonra nal şekline getirdiğimiz sigara böreklerini Şekildeki gibi yan yana borcama yerleştiriyoruz. Börekleri yerleştirdikten sonra bir yumurtanın sarısını ayırarak üzeri için olan malzemelerin hepsini bir birine karıştırdıktan sonra güzelce çırpıyoruz. Sonra bu karışımı böreklerin üstüne döküyoruz. Ayrıca yumurta sarısını da çırpıp böreklerin üzerine sürüyoruz. Çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Nal Böreği 1 Kıymalı Nal Böreği
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder