25 Kasım 2013 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI BROWNİ

         
Damla Çikolatalı Brownie 1
   
  • 3 su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker (kahve rengi şeker daha uygun)
  • 4 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz. 23X33 lük borcam veya fırın tepsisini bol yağlıyoruz ve hazırda bekletiyoruz.
İki su bardağı damla çikolatayı ve yağı orta ateşte eritiyoruz (kaynatmadan) İyice karıştırıp ateşten alıyoruz ve içine önce şekeri, sonra yumurtaları teker teker kırıp iyice çırpıyoruz. Geri kalan malzemeleri ve artan bir bardak damla çikolatayı da ekledikten sonra karışımı hazırladığımız tepsiye aktarıyoruz. Yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz (kürdanla kontrol ediyoruz). Tamamen tepsi içinde soğuttuktan sonra dilimliyoruz. Eğer sıcak dilimlenirse dilimler dağınık kesilir, düzgün olmaz. Afiyet olsun.
Bu tarifte üzeri için renkli şekerler kullanıldı, brownie fırından çıkınca üzerine çok az nutella sürüldü ve şekerler serpildi. İstenirse sade olarak da servis yapılır veya üzerine kakao, pudra şekeri  yada hindistan cevizi serpilebilir.Yeni tariflerimizi takip etmek için;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder