27 Kasım 2013 Çarşamba

ISLAK KURABİYE

ıslak kurabiye tarifi      
               
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • aldığı kadar un (3 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un)
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Üzeri İçin;
  • Hindistan Cevizi
  • Dövülmüş Antep Fıstığı
Yumuşamış margarin, şeker, yumurta, sıvıyağ, kakao,  kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurun ve kurabiye hamurunu hazırlayın. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde (dilerseniz biraz daha büyük olabilir ama pişince yayılıyorlar) hamurlar kopararak  şekillendirip tepsiye dizin. 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Kurabiyeleriniz pişerken derince bir kapa şeker ve suyu koyun ve şekerin tamamen erimesini sağlayana kadar karıştırın. NOT: Şerbet kaynatılmıyor soğuk su ile şeker karıştırılıyor sadece.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri şerbete batırın 5-6 sn kadar ısladıktan (dağılmadan almalısınız)sonra üst kısmını hindistan cevizi ve antep fıstığı karışımına batırın. Bir tepsiye dizin. Üzerini kapatırsanız hemen kurumazlar.
Ben sadece hindistan cevizi kullandım siz de kendi tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder