25 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA


hamarat ellerden kesin ve harika bir tarif:
ISPANAKLI YAŞ PATA
  • 3 yumurta
  • 1 sb şeker
  • yarım sb sıvıyağ
  • 1 sb ılık su
  • 1 sb dolusu kıyımış ıspanak
  • 2 sb elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 2 poşet krem şanti
  • 1.5 sb soğuk süt
  • 1 yk toz halinde muzlu puding
  • 1 tane muz 1 tane kivi(çilek de olabilir)
YAPILIŞI :
blendır içine ıspanak su ve sıvı yağ ilave edilip çok iyi bir şekilde hiç pütür kalmayacak şekilde çırpılır.
bundan 1 sb dolusu alınır kalanı ayrılır.
tekrar bılendıra ıspanaklı suyu doldurup üzerine yumurta şekeri ilave edıp çok iyi bir şekilde çırpılır.hamur kabınıza unu eleyip uzerıne kabrtma tozu ve vanılyayı ılave edın sıpatula ıle ıspanaklı karımsımı unun uzerıne dokup yavas yavas ıyıce karıstırın…
yaglı kağıt serilmiş dikdortgen tırtıklı borcama hamuru dokun onceden ısıtılmıs 150 derecede uzerının cok kızarmasına ızın vermeden pısırın…
piştikten sonra kek bıraz soguyunca ters cevırın yaglı kagıdı uzerınden alın yuvarlak cemberı kekın uzerıne koyup keserek kekı ıcıne yerlestırın…
ıyıce sogumasını bekleyın…
kremsı ıcın santıyı sutu ve toz halındekı muzlu pudıngı karıstırıp ıyıce cırpın ıcıne kup seklınde dogranmıs muzu ve kıvıyı ılave edıp ıyıce karıstırın kekın uzerıne dokup hertarafına yayın… kekın kenarlarından kalan kısmı rondodan gecırıp kremanın uzerını kaplayacak sekılde hertarafına yayın….
AFİYET OLSUNNN….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder