26 Ağustos 2011 Cuma

MİDYE POĞAÇA

MALZEMELER

2 Kahve fincanı su

2 Kahve fincanı sıvı yağ

2 Kahve fincanı yoğurt

1 Yumurta

Bir paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Tuz

150 gr eritilmiş tereyağ

Kıyma +soğandan oluşan iç malzemesi

YAPILIŞI
Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alalım kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğuralım. Yarım saat kadar dinlendirdiğimiz hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı olabildiğince ince açalım.

Üzerine erimiş tereyağını sürelim. Diğer hamurları da aynı şekilde incecik açalım, aralarına tereyağı sürerek üst üste koyalım. Dört kat olan bu hamuru sıkı bir rulo şeklinde saralım ve buzdolabında yarım saat kadar donduralım.



Sonra da rulomuzu fotoğraftaki gibi keselim ve kestiğimiz her parçayı kesilen yönde hafifçe açalım. Arasına iç malzememizi koyarak poğaça gibi katlayalım.

Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayalım ve 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirelim.

Not: Dilediğiniz börek içini kullanabilirsiniz, ben kıymalısını sevmiştim.

1 yorum:

  1. Pes diyorum bu kadarına benim fotoğraflarım ve tarifimi kullanmışsınız....

    YanıtlaSil